Bublanina z olejového těsta s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 283.2 mg
 - Vláknina 3280 mg
 - Vitamín A 3280 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1048.5 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
 - 
                                3
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim přimícháme olej, horkou vodu, zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků.
 - 
                                4
Plech s vyššími okraji vyložíme pečícím papírem a na něj nalijeme těsto. Na těsto rozložíme třešně poprášené moukou a bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
 - 
                                5
Upečenou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, rozkrájíme a podáváme.