Sladkokyselé ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 406 mg
 - Vláknina 8280 mg
 - Vitamín A 8280 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 856.2 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 711.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meruňky, broskve, třešně omyjeme. Třešně vypeckujeme, broskve a meruňky rozkrojíme, vybereme pecky a nakrájíme na čtvrtky. Meloun rozkrojíme na půlku, vykrojíme měkký střed a meloun nakrájíme na malé kousky. Citron omyjeme pod horkou tekoucí vodou, potom ho rozkrojíme, šťávu vymačkáme a kůru nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme 500 g cukru, vanilkový cukr, spolu povaříme do rozpuštění cukru. Do sladké cukrové hmoty přidáme nakrájené broskve, meruňky, meloun a třešně. Vaříme přibližně 15 minut. Potom ovoce vybereme, rozdělíme do připravených teplých skleniček. Do cukrové šťávu vsypeme zbylý cukr, přilijeme ocet a za stálého míchání povaříme dalších 15 minut. Do sirupu přidáme hořčičné semínko, citrónovou kůru, dobře promícháme a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Ještě horkým sirupem zalijeme ovoce v skleničkách, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a ovoce uskladníme na chladném místě.