Třešňové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Třešně kandované
  • 40 g Rozinky tmavé
  • 25 g Tuk
  • 230 g Samokypřicí mouka
  • 20 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Marmeláda višňová
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 38.5 mg
  • Vláknina 1680 mg
  • Vitamín A 1680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto.

  • 2

    Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou.

  • 3

    Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou.

Komentáře k receptu