Třešně v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 210.7 mg
 - Vláknina 2253.1 mg
 - Vitamín A 2253.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1677.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyzrálé třešně opereme, zbavíme stopek, znovu opereme a necháme vykapat.
 - 
                                2
Mezitím nasypeme do kastrolu cukr, zalijeme vodou, přidáme konzervační prostředek, skořici, uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Když sirup dosáhne medové konzistence, přilijeme suché červené víno a na velkém plameni rychle přivedeme k varu.
 - 
                                3
Potom na cedníku po částech ponořujeme do nálevu třešně a necháme je v něm ponořené jen do doby, než nálev začne vřít. Poté je okamžitě vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Je třeba, aby se třešně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, nesmějí popraskat. Samotný nálev vaříme dále, než se zmenší jeho objem na dvě třetiny.
 - 
                                4
Okapané vychladlé třešně naplníme do sklenic a zalijeme převařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a do druhého dne necháme v suché páře, poté je alespoň na 2 měsíce uložíme do chladu na suché místo.
 - 
                                5
Uleželé třešně jsou výbornou přílohou k pečené kachně nebo huse, mohou také vhodně doplnit nakládanou zeleninu.