Koláč s třešňovou marmeládou
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
 - 250 g Cukr krupice
 - 350 g Cukr krystal
 - 250 g marmeláda třešňová
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 125 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Kakao
 - 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 79.3 mg
 - Vláknina 3083.3 mg
 - Vitamín A 3083.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                2
Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 20 minut na 180 °C.
 - 
                                3
Bílky smícháme se škrobem a cukrem krystal a vyšleháme v tuhou pěnu.
 - 
                                4
Koláč potřeme marmeládou a cukrářským sáčkem naneseme bílkovou pěnu. Pečeme 20 minut na 150 °C.
 - 
                                5
Vychladnout necháme v troubě, u které jsme otevřeli dvířka (aby nám pěna nespadla).