Třešně v brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 98 mg
 - Vláknina 1489.5 mg
 - Vitamín A 1489.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1118.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice.
 - 
                                2
Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic.
 - 
                                3
Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo.