Třešně v brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 50 ml Voda pitná
  • 500 ml Sherry brandy
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 98 mg
  • Vláknina 1489.5 mg
  • Vitamín A 1489.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1118.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice.

  • 2

    Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic.

  • 3

    Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo.

Komentáře k receptu