Vanilková trubička s višňovou zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Vaječný bílek slepičí
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Višně
  • 100 g Cukr moučkový
  • 250 g Mascarpone
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1000 ml Voda pitná
  • 50 ml Víno šumivé (sekt)
  • 20 ml Vodka
  • 20 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 44.2 mg
  • Vláknina 795 mg
  • Vitamín A 795 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nasypeme cukr, přidáme bílky a vyšleháme, pomalu přisypeme mouku a metlou vyšleháme hladké těsto. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj rovnoměrně v tenké vrstvě namažeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme. Plech vyndáme, těsto rychle nařežeme na obdélníčky a zavineme do ruliček. Necháme vychladnout.

  • 2

    Do mixéru nasypeme vypeckované višně, cukr, přilijeme vodu, šumivé víno, vodku a rozmixujeme dohladka. Hmotou naplníme formičky na zmrzlinu a dáme zamrazit.

  • 3

    Do misky vložíme mascarpone, žloutky, přisypeme vanilkový cukr, vyšleháme, zakápneme likérem a nakonec přimícháme šlehačku. Vzniklým krémem naplníme trubičky, upravíme na talířky, přidáme kopeček višňové zmrzliny a podáváme.

Komentáře k receptu