Ukrajinská višňová bábovka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 217.1 mg
- Draslík 254.7 mg
- Vláknina 4355.7 mg
- Vitamín A 4355.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Višně vypeckujeme, nadrobno rozkrájíme a promícháme se skořicí. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. 
- 
                                2Cukr utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu, postupně vmícháme mouku, poté přidáme nakrájené višně se skořicí. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zlehka ho do těsta zapracujeme. 
- 
                                3Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, vlijeme do ní těsto. Bábovku následně vložíme do předehřáté trouby, na mírném ohni pečeme asi hodinu. Hotovou horkou bábovku posypeme moučkovým cukrem. 
- 
                                4Višňovou bábovku servírujeme teplou ke kávě nebo čaji. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        