Gruzínský vaječný dezert
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 16 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 267.3 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 85.5 mg
- Vitamín A 85.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem. 
- 
                                2Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout. 
- 
                                3Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        