Gruzínský vaječný dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cukr vanilka
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Šlehačka
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Marmeláda višňová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 267.3 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 85.5 mg
  • Vitamín A 85.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 104.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.

  • 2

    Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.

  • 3

    Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.

Komentáře k receptu