Višňový dezert s tvarohem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 200 g Višně
  • 200 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 80 g Máslo
  • 15 g Máslo
  • 80 g Cukr moučka
  • 2 kávová lžička Vanilkový cukr
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 107.7 mg
  • Vláknina 4896.3 mg
  • Vitamín A 4896.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vytřeme máslem. Sušenky dáme do igelitového sáčku, válečkem je rozdrtímea dáme je do mísy. V kastrólku rozpustíme máslo, které nalijeme na sušenky a dobře vše promícháme. Směs vyklopíme do dortové formy, pomocí lžíce nebo vařečky ji důkladně přitlačíme ke dnu. Vzniklý korpus dáme do lednice ztuhnout asi na 20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a odkapané višne vypeckujeme, odložíme je do misky.

  • 2

    Připravíme si tvarohovou náplň: chemicky neošetřený citrón (bio) omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme do skleničky. V míse vymícháme měkký tučný tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, moukou, citrónovou kůrou a šťávou.

  • 3

    Na ztuhlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou směs, navrch poklademe višně slupkou dolů. Koláč pečeme pomalu při 180°C přibližně 45-50 minut do zlatova. Asi v polovině pečení položíme na koláč pečící papír. Upečený koláč hned z trouby nevytahujeme, ale necháme ho dojít při vypnuté teplotě s otevřenými dvířky asi 5 minut.

Komentáře k receptu