Křehký koláč s tropickým ovocem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 70 g Cukr moučkový
 - 400 g Mascarpone
 - 80 ml Likér malinový
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 3 ks Kiwi
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Karambola
 - 1 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 36 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 114 mg
 - Vláknina 4141 mg
 - Vitamín A 4141 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 19.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve na vál nasypeme mouku, moučkový cukr, špetku soli, citronovou kůru, přidáme vejce a na vločky nakrájené máslo. Vše prosekáme nožem, až se utvoří drobenka. Z ní rychle vypracujeme soudržné těsto, které poté ve fólii necháme chladit cca 1 hodinu v lednici.
 - 
                                2
Potom z těsta vyválíme kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvýšíme. Dáme do trouby předehřáté na 200C a na středním roštu pečeme asi 15minut.
 - 
                                3
Mezitím utřeme čerstvý sýr s malinovým likérem. Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme vanilkovým cukrem.
 - 
                                4
Na vychladlý koláč naneseme ochucený sýr a dozdobíme ovocem.