Zeleninové kuře s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Jogurt bílý
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 640 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 718.2 mg
  • Vláknina 13992.2 mg
  • Vitamín A 13992.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, maso opečeme dozlatova a přimícháme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vše krátce podusíme, vmícháme zeleninu a opékáme asi 2 minuty, až se rozmrazí. Podlijeme vývarem a přidáme rajčatový protlak a omytou feferonku. Osolíme a opepříme. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni 5-7 minut.

  • 3

    Avokádo rozpůlíme, oloupeme a rozmělníme s citronovou šťávou. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme. Upravíme na talíře spolu s kuřecím masem, ze kterého jsme vyjmuli feferonku.

  • 4

    Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu