Banánové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1850 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 141 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 91 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 5837.5 mg
 - Draslík 1035.4 mg
 - Vláknina 5213 mg
 - Vitamín A 5213 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 13.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Zapékací misky o objemu 300 ml mírně vytřeme olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s limetkovou šťávou a kokosovým likérem na kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Potom hmotu přeneseme do mísy.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, vyšleháme do něj po lžících zbytek cukru. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků.
 - 
                                3
Hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8 minut dozlatova. Upečené suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.