Banánové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Olej kukuřičný
  • 2 ks Banány
  • 4 ks Vaječný žloutek sušený
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 hrnek Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Malibu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1850 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 5837.5 mg
  • Draslík 1035.4 mg
  • Vláknina 5213 mg
  • Vitamín A 5213 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 13.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Zapékací misky o objemu 300 ml mírně vytřeme olejem. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s limetkovou šťávou a kokosovým likérem na kaši. Přidáme žloutky a lžičku cukru a znovu krátce rozmixujeme. Potom hmotu přeneseme do mísy.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Když se z něho vytahují měkké kopečky, vyšleháme do něj po lžících zbytek cukru. Hmota musí být tuhá a lesklá. Do směsi s banány opatrně zamícháme nejprve lžíci sněhu a potom do ní jemně zapracujeme všechen sníh z bílků.

  • 3

    Hmotu naneseme do zapékacích misek a na okraji urovnáme lžičkou. Misky postavíme na plech a v předehřáté troubě pečeme 8 minut dozlatova. Upečené suflé poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu