Margarita avokádo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mozzarella
  • 2 ks Avokádo
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Bazalka
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 615.3 mg
  • Vláknina 16072.2 mg
  • Vitamín A 16072.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánvičky dáme pokrájený česnek, cibuli a olivový olej. Přikryjeme pokličkou a smažíme 2 minuty na prudkém plameni.

  • 2

    Do horké vody dáme na 45 vteřin rajčata, poté ponoříme do studené vody a oloupeme.

  • 3

    Na kovovou mísu dáme půlky avokád s užšími konci obrácenými ke středu mísy. Do dutiny v každé půlce dáme lžící cibuli.

  • 4

    Na čtvrtky nakrájíme rajčata. Rozdělíme je s plátky mozzarelly a bazalkou mezi čtyři půlky avokáda, osolíme a opepříme.

  • 5

    Zapékáme je v předehřáté troubě, aby se avokáda prohřála a sýr rozpustil.

  • 6

    Přendáme na servírovací mísu, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

Komentáře k receptu