Jáhlová kaše s banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 600 g Jáhly - loupané proso
  • 30 g Ořechy lískové
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Jogurt bílý
  • 150 g Rozinky tmavé
  • 3 ks Banány
  • 2 ks Mandarinky
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 644.7 mg
  • Vláknina 24276.7 mg
  • Vitamín A 24276.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme horkou vodou a uvaříme v hrnci s vodou, do níž přidáme vanilkový cukr, oloupaný ana kolečka pokrájený banán, rozinky. Povaříme přibližně 30 minut.

  • 2

    Mandarinky oloupeme, přidáme lžíci medu a rozmixujeme. Přilijeme jogurt, vše smícháme.

  • 3

    Uvařenou kaši vložíme na hluboký talíř, polijeme pomerančovým jogurtem, posypeme skořicovým cukrem, nasekanými oříšky a podáváme.

Komentáře k receptu