Mango s parmezánem a hřebenatkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 8 ks Hřebenatka
  • 0.5 ks Mango
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 311.9 mg
  • Vláknina 1178 mg
  • Vitamín A 1178 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve zbavíme hřebenatky tuhého svalu a potom je nakrájíme každou na 4 plátky. Připravené plátky osolíme, opeříme, pokapeme citronovou šťávou, promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Servírujeme studené tak, že hřebenatky poskládáme kolem dokola talíře a do středu kruhu před hřebenatky dáme na jemné nudličky pokrájené mango posypané kousíčky parmezánu a pokapané olejem.

Komentáře k receptu