Kuřecí prsa havajská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 156 mg
 - Draslík 962.3 mg
 - Vláknina 3091.5 mg
 - Vitamín A 3091.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa bez kůže a kostí omyjeme, naporcujeme, naklepeme, osolíme a poprášíme kukuřičným škrobem Maizena. Spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme mandle, které potom na suché pánvi osmahneme dorůžova. Půlku ananasu oloupeme a ukrojíme 4 silnější plátky.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem a citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky ananasu. Ty pak udržujeme v teple.
 - 
                                3
Připravená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme, pak zalijeme brandy a flambujeme. Přidáme sójovou omáčku, povaříme a opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře, kde je přelijeme šťávou.
 - 
                                4
Pak je poklademe ananasovými kroužky s karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.