Srnčí kýta s banány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 120 g Zelenina kořenová
  • 1 g Nové koření celé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibule
  • 250 g Banány
  • 1.77 g Máslo čerstvé
  • 35 g Olej olivový
  • 25 ml Ocet vinný
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 267 mg
  • Vláknina 5606.3 mg
  • Vitamín A 5606.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné srnčí maso nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, banány oloupeme, rozkrájíme na silnější kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měka. V jiné pánvi na másle osmažíme kolečka banánů.

  • 3

    Maso upravíme na talíře, obložíme kolečky banánů a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu