Smažené banány s jasmínovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 250 ml Voda pitná
  • 150 ml Mouka rýžová
  • 500 ml Mléko kokosové
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Banány
  • 1 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Čaj zelený
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Kokosová dužina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 32 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 102.6 mg
  • Draslík 750.5 mg
  • Vláknina 7655.3 mg
  • Vitamín A 7655.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.

  • 2

    Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.

  • 3

    Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.

  • 4

    V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.

  • 5

    Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.

  • 6

    Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.

Komentáře k receptu