Avokádová bruschetta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Bageta
  • 12 ks Ředkvička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Extra panenský olivový olej citrónový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 508.9 mg
  • Vláknina 12187.2 mg
  • Vitamín A 12187.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a pečeme 5-7 minut na 170 °C dozlatova.

  • 2

    Po upečení necháme vychladnout a potřeme česnekem (kdo nemá rád česnek, tento krok vynechá).

  • 3

    Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky, které navrstvíme na bruschetu. Přidáme nakrájené ředkvičky a ozdobíme nasekanou řeřichou a koprem.

Komentáře k receptu