Špízy s párky a ananasem
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
 - 300 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 16 ks Párky mini
 - 1 ks Ananas
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Hořčice kremžská
 - 2 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 720 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 25.9 mg
 - Draslík 667.9 mg
 - Vláknina 3072.8 mg
 - Vitamín A 3072.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Párky necháme okapat. Slaninu nakrájíme na plátky. Oloupaný ananas nakrájíme na kostky a obalíme plátky slaniny. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2,5cm. Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, 8 čtvrtek nakrájíme na kostičky a odložíme stranou.
 - 
                                2
Všechny suroviny střídavě napichujeme na 8 špízů. Špízy pečeme na vymazaném plechu v troubě pod grilem z každé strany asi 2 minuty.
 - 
                                3
Hořčici promícháme s jogurtem a majonézou, přidáme nasekané bylinky a kostičky rajčat. Osolíme, opepříme a podáváme ke špízům zvlášť.