Sladkokyselá vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kompot ananasový
  • 300 g Ananas
  • 150 ml Omáčka sójová
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1644 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 405 mg
  • Draslík 1366.1 mg
  • Vláknina 1476.5 mg
  • Vitamín A 1476.5 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme a ananas nakrájíme na kroužky.

  • 2

    V míse smícháme zázvor, sójovou omáčku, cukr, sherry, rajčatový protlak a kostičky ananasu. Žebírka v marinádě několikrát obrátíme, poté do ní položíme, přikryjeme potravinářskou fólií a marinujeme při pokojové teplotě nejdéle 2 hodiny.

  • 3

    Poté žebírka vložíme do grilu a grilujeme půl hodiny za občasného potírání marinádou. Potřeme medem a grilujeme dalších 10 minut. Ananasové kroužky grilujeme 5 minut na každé straně.

  • 4

    Žebírka rozdělíme na talíře, obložíme kroužky ananasu a servírujeme.

Komentáře k receptu