Sladkokyselý rybí salát
Suroviny
- 230 g Pstruh
 - 230 g Treska aljašská
 - 120 g Ananas
 - 300 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Citronová tráva
 - 2 ks Kafirové listy
 - 1 hrst Potočnice
 - 0.5 hrst Pažitka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 54.8 mg
 - Draslík 1092 mg
 - Vláknina 2985.9 mg
 - Vitamín A 2985.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby opláchneme, nakrájíme na plátky, dáme na pánev a přelijeme vodou. Stéblo citronely rozpůlíme, jemně naklepeme tupou stranou nože a s limetkovými listy položíme na rybí maso. Chilli papričku propícháme vidličkou, přidáme na pánev. Vše přivedeme k varu a pozvolna vaříme 8 minut. Uvařené necháme vychladnout.
 - 
                                2
Maso vyjmeme, kůži stáhneme, rozebereme na kousky a odstraníme kosti. V misce smícháme s drobně nakrájenými cibulkami, na kostky nakrájeným ananasem a na kostičky nakrájenou paprikou.
 - 
                                3
Na talíře rozložíme potočnici, upravíme směs s rybím masem a odložíme.
 - 
                                4
Všechny suroviny na zálivku smícháme a zálivkou pokapeme směs s rybím masem. Salát ozdobíme pažitkou a servírujeme.