Obrácený dort s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Cukr moučkový
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr krupice
  • 450 g Kompot ananasový
  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 404.7 mg
  • Draslík 268.2 mg
  • Vláknina 3319.8 mg
  • Vitamín A 3319.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem. Na pánvi, kterou lze použít i v troubě, rozpustíme máslo, jednu lžíci si dáme stranou. Do másla na pánvi přimícháme krupicový cukr (vhodný by byl tmavý). Osušíme kolečka ananasu a položíme na pánev, kterou stáhneme ze sporáku.

  • 3

    V míse ušleháme se lžící másla a strouhanou citronovou kůrou žloutky. V jiné míse umixujeme bílky se solí do tuhého sněhu. Postupně všleháme moučkový cukr a tento sníh vmícháme do žloutkové směsi spolu s moukou.

  • 4

    Směs vlijeme na pánev a pečeme zhruba třicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Dort opatrně překlopíme na talíř a podáváme horký nebo studený.

Komentáře k receptu