Thajská rýže s fazolovými výhonky
Suroviny
- 200 g Kompot ananasový
 - 1 kávová lžička Zázvor celý
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 hrnek Čočka klíčky
 - 1 hrnek Rýže thajská
 - 0.5 hrnek Kešu oříšky pražené
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 462 mg
 - Vláknina 3178.2 mg
 - Vitamín A 3178.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě máčíme 20 minut thajskou rýži a pak ji několikrát propláchneme. Vaříme ji 12 minut v osolené vodě, aby byla měkká. Scedíme a odložíme stranou.
 - 
                                2
V misce smícháme limetkovou šťávu, sezamový olej, zázvor, česnek, med, nasekané chilli papričky, ananasovou šťávu, sójovou omáčku a ocet. Přidáme rýži a vše promícháme.
 - 
                                3
Přidáme nakrájenou zelenou cibulku, naklíčenou čočku, pokrájené ananasové kroužky, pražená sezamová semínka, kešu oříšky a vše promícháme.
 - 
                                4
Můžeme podávat jak teplé, tak studené. Vhodná je i jako příloha k steaku či rybě.