Pikantní kachní bujon a ananasem
Suroviny
- 200 g Kompot ananasový
 - 600 g Kachní prsa
 - 200 g Celer bulvový
 - 150 g Játra kuřecí
 - 150 g Kuřecí srdíčka
 - 150 g Žaludky drůbeží
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 4 dl Víno červené
 - 8 dl Voda pitná
 - 1 kg Kachna mražená
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Nové koření celé
 - 1 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
 - 3 polévková lžíce Husí sádlo
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1675 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 294 g
 - Sodík 982 mg
 - Bílkoviny 86 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 310.9 mg
 - Draslík 1437.1 mg
 - Vláknina 17154.2 mg
 - Vitamín A 17154.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 81 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, promícháme s rýžovým vínem, 2 lžícemi sójové omáčky, necháme 20 minut marinovat.
 - 
                                2
Ananasový kompot scedíme. Zelenou lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme olej a maso s cibulkou orestujeme. Přilijeme litr kachního bujonu a pomalu vaříme 10 minut.
 - 
                                4
Nakonec přimícháme další 2 lžíce sójové omáčky, ananas, necháme přejít varem a podáváme.
 - 
                                5
Bujon z kachny [29086]:
 - 
                                6
Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.
 - 
                                7
Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.
 - 
                                8
Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.
 - 
                                9
Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.
 - 
                                10
Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).
 - 
                                11
Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.