Přírodní jelení plátek s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 260 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.2 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 0.2 g Jalovec
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý celý
  • 6 ks Ananas
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.2 dl Víno červené
  • 0.2 dl Olej olivový extra panenský
  • 0.7 kg Jehněčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 449 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 120 g
  • Cholesterol 93.4 mg
  • Draslík 1262.4 mg
  • Vláknina 1050.7 mg
  • Vitamín A 1050.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 169.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1111.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem, přidáme jalovec, dobře zakapeme olejem, necháme 4 hodiny na chladném místě odležet.

  • 2

    Odležené maso na pánvičce z obou stran opečeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, podlijeme červeným vínem, 15 minut pod poklici dusíme. Potom na každý plátek masa dáme plátek ananasu, plátek eidamu a necháme ještě 5 minu dusit, aby se zahřál ananas a roztavil sýr.

Komentáře k receptu