Rybí kari na ananasech
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
 - 450 g Treska aljašská
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 2 kávová lžička Galgan
 - 2 ks Ananas
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Citronová tráva
 - 6 ks Kafirové listy
 - 1 l Voda pitná
 - 1.25 dl Kokosové mléko
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 521 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 75.4 mg
 - Draslík 2081.7 mg
 - Vláknina 13499.2 mg
 - Vitamín A 13499.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Po délce překrojíme ananasy, vyřízneme dužinu, pokrájíme ji na kostky a tvrdý střed vyhodíme.
 - 
                                2
Do hrnce dáme citronovou trávu, bazalku a galgan. Přidáme rybí maso pokrájené na kostky a dostatečné množství vody, aby je zakryla. Přivedeme k varu a 2 minuty povaříme. Přidáme oloupané krevety a minutu povaříme. Poté vyndáme z okořeněného vývaru a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm minutu kari pastu. Přimícháme kokosové mléko, třtinový cukr, kafirové listy, rybí omáčku a chilli. Přidáme ananas a povaříme, aby se prohřál. Přidáme rybí maso a mícháme, aby se vše spojilo.
 - 
                                4
Okamžitě podáváme.