Plátečky ze srnčí kýty v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 100 g Paprika zelená
  • 120 g Ananas
  • 80 g Olej rostlinný
  • 100 ml Voda pitná
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Kečup jemný
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 380 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 162.8 mg
  • Vláknina 1798.1 mg
  • Vitamín A 1798.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme omáčku a těstíčko na obalování kýty.

  • 2

    Omáčka: Nakrájíme cibuli nadrobno, přimícháme čerstvý ananas nakrájený na kostičky, papriky zbavené semen a nakrájené nadrobno a nastrouhaný zázvor. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, ananas, vmícháme sójovou omáčku, kečup, Solamyl rozmíchaný ve vývaru, zázvor a sůl. Omáčku lehce provaříme.

  • 3

    Těstíčko: Smícháme vodu, mouku, rozšlehané vejce a Solamyl.

  • 4

    Plátečky kýty namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.

  • 5

    Smažené maso smícháme s omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu