Plátečky ze srnčí kýty v těstíčku
Suroviny
- 600 g Srnčí kýta
 - 100 g Paprika zelená
 - 120 g Ananas
 - 80 g Olej rostlinný
 - 100 ml Voda pitná
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Kečup jemný
 - 0.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 380 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 162.8 mg
 - Vláknina 1798.1 mg
 - Vitamín A 1798.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.2 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme omáčku a těstíčko na obalování kýty.
 - 
                                2
Omáčka: Nakrájíme cibuli nadrobno, přimícháme čerstvý ananas nakrájený na kostičky, papriky zbavené semen a nakrájené nadrobno a nastrouhaný zázvor. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, ananas, vmícháme sójovou omáčku, kečup, Solamyl rozmíchaný ve vývaru, zázvor a sůl. Omáčku lehce provaříme.
 - 
                                3
Těstíčko: Smícháme vodu, mouku, rozšlehané vejce a Solamyl.
 - 
                                4
Plátečky kýty namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dorůžova.
 - 
                                5
Smažené maso smícháme s omáčkou a podáváme.