Thajská vepřová směs s ananasem a kokosovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová pečeně
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 2 kávová lžička Kari pasta
  • 0.5 ks Ananas
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Limetka kafrová
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Tamarindová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 672.3 mg
  • Vláknina 43155.2 mg
  • Vitamín A 43155.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kokosové mléko vlijeme do mísy, necháme odstát a smetanu, která vyplave na povrch, lžící sebereme a odložíme. Získané množství případně doplníme kokosovým mlékem do objemu 250 ml. Přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cca 10 minut za stálého míchání povaříme, až se smetana začne srážet. Vmícháme kari pastu, promícháme a necháme vařit další cca 4 minuty. Z pasty se musí uvolnit aroma.

  • 2

    Vložíme na tenčí plátky nakrájené maso, přidáme rybí omáčku, cukr a tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody. Za stálého míchání povaříme cca 2 minuty, dokud maso nezhnědne a cukr se nerozpustí.

  • 3

    Poté přilijeme zbytek kokosového mléka, vhodíme natrhané limetkové listy, přivedeme znovu k varu a vmícháme na kousky nakrájený ananas. Na mírném ohni vaříme další cca 2 minuty. Když je maso měkké, směs rozdělíme do misek, posypeme nadrobno nasekanou chilli papričkou bez semínek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu