Thajská vepřová směs s ananasem a kokosovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 555 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 672.3 mg
 - Vláknina 43155.2 mg
 - Vitamín A 43155.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kokosové mléko vlijeme do mísy, necháme odstát a smetanu, která vyplave na povrch, lžící sebereme a odložíme. Získané množství případně doplníme kokosovým mlékem do objemu 250 ml. Přelijeme do hrnce a přivedeme k varu. Cca 10 minut za stálého míchání povaříme, až se smetana začne srážet. Vmícháme kari pastu, promícháme a necháme vařit další cca 4 minuty. Z pasty se musí uvolnit aroma.
 - 
                                2
Vložíme na tenčí plátky nakrájené maso, přidáme rybí omáčku, cukr a tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody. Za stálého míchání povaříme cca 2 minuty, dokud maso nezhnědne a cukr se nerozpustí.
 - 
                                3
Poté přilijeme zbytek kokosového mléka, vhodíme natrhané limetkové listy, přivedeme znovu k varu a vmícháme na kousky nakrájený ananas. Na mírném ohni vaříme další cca 2 minuty. Když je maso měkké, směs rozdělíme do misek, posypeme nadrobno nasekanou chilli papričkou bez semínek a ihned podáváme.