Thajský smažený ananas s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 ks Ananas
  • 1 ks Limetka
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 361.8 mg
  • Vláknina 2869.5 mg
  • Vitamín A 2869.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ananasu odkrojíme vrchní část, odstraníme kůru, rozkrojíme, vydlabeme dřevnatý střed a dužinu podélně pokrájíme na plátky široké cca 1 cm.

  • 2

    Ve woku rozpálíme máslo, vložíme ananas a na středním ohni smažíme po každé straně cca 2 minuty dozlatova. Posypeme cukrem, zakápneme limetkovou šťávou a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru.

  • 3

    V menší pánvi nasucho orestujeme strouhaný kokos do světle hnědé barvy. Ananas rozdělíme do misek, posypeme kokosem, dozdobíme plátky limetek a podáváme s jogurtem.

Komentáře k receptu