Grilovaná šunka s ananasem a zeleninovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Šunka uzená
  • 250 g Kompot ananasový
  • 250 g Rýže
  • 80 g Hrášek mražený
  • 80 g Kukuřice mražená
  • 300 ml Pomerančová šťáva
  • 50 ml Voda pitná
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.8 mg
  • Vláknina 1333.1 mg
  • Vitamín A 1333.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na silné plátky (cca 200 g), rozpůlíme a po okraji lehce nařízneme. Ananas slijeme, nálev zachytíme do misky, plátky rozpůlíme.

  • 2

    Rýži uvaříme ve slané vodě doměkka. Před koncem varu vmícháme hrášek, kukuřici a dovaříme. Rýži držíme na teple.

  • 3

    Šunku položíme na grilovací plech a v předehřátém grilu grilujeme zhruba 5 minut, poté plátky obrátíme, poklademe ananasem, poprášíme pepřem a na plech vlijeme šťávu z ananasového kompotu, kterou jsme smíchali s pomerančovou šťávou. Vše grilujeme opět asi 5 minut.

  • 4

    Šťávu z grilování slijeme do rendlíku, přilijeme škrob, který jsme rozmíchali v 50 ml vody, rozšleháme a za stálého míchání omáčku vaříme zhruba 1 minutu.

  • 5

    Maso podáváme s rýží, kterou přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu