Grilované tortilly s vepřovým masem a ananasovou salsou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 50 g Arašídy
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Limetka
  • 8 ks tortilla
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Ananas
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 67 mg
  • Draslík 479.8 mg
  • Vláknina 3875 mg
  • Vitamín A 3875 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájené na nudličky promícháme s olejem, osolíme a opepříme. Maso rozložíme na rošt grilu a grilujeme po obou stranách dozlatova.

  • 2

    Příprava ananasové salsy: V míse promícháme scezenou kukuřici s nasekanou cibulí, nakrájenou chilli papričkou, nakrájenými rajčaty, nadrobno nakrájeným ananasem, nasekanou mátou, koriandrem a arašídy.

  • 3

    Grilované maso vmícháme do předem uvařené omáčky.

  • 4

    Na každou tortillu dáme lžíci zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a navrch trochu salsy. Placky přeložíme a zavineme.

  • 5

    Naplněné tortilly grilujeme 1-2 minuty po každé straně.

  • 6

    Podáváme s dílky limetky a se zbylou salsou.

Komentáře k receptu