Grilované tortilly s vepřovým masem a ananasovou salsou
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
 - 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 50 g Arašídy
 - 200 g Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Limetka
 - 8 ks tortilla
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Rajčata
 - 0.5 ks Ananas
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Koriandr
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 73 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 67 mg
 - Draslík 479.8 mg
 - Vláknina 3875 mg
 - Vitamín A 3875 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájené na nudličky promícháme s olejem, osolíme a opepříme. Maso rozložíme na rošt grilu a grilujeme po obou stranách dozlatova.
 - 
                                2
Příprava ananasové salsy: V míse promícháme scezenou kukuřici s nasekanou cibulí, nakrájenou chilli papričkou, nakrájenými rajčaty, nadrobno nakrájeným ananasem, nasekanou mátou, koriandrem a arašídy.
 - 
                                3
Grilované maso vmícháme do předem uvařené omáčky.
 - 
                                4
Na každou tortillu dáme lžíci zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a navrch trochu salsy. Placky přeložíme a zavineme.
 - 
                                5
Naplněné tortilly grilujeme 1-2 minuty po každé straně.
 - 
                                6
Podáváme s dílky limetky a se zbylou salsou.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                