Sladkokyselá zelenina
Suroviny
- 150 g Ananas
 - 125 g Hrášek
 - 125 g Mrkev kořen
 - 50 g Zázvor celý
 - 100 g Zelí čínské
 - 100 g Bambusové výhonky konzervované
 - 125 g Shiitake houby
 - 200 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 4 polévková lžíce Sherry brandy
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 248 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 378.8 mg
 - Vláknina 8687 mg
 - Vitamín A 8687 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.5 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.
 - 
                                2
Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                3
Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.
 - 
                                4
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.
 - 
                                5
Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.
 - 
                                6
Rozdělíme do misek a ihned podáváme.