Krevetový koktejl po mexicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Avokádo
  • 0.25 ks Salát ledový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Kukuřice
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 65.6 mg
  • Draslík 281.1 mg
  • Vláknina 7129 mg
  • Vitamín A 7129 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na rozehřátém oleji zprudka restujeme očištěné a omyté krevety 1-2 minuty dorůžova. Vyjmeme do mísy, zakapeme limetkovou šťávou a tabascem. Dobře promícháme a necháme vychladnout.

  • 2

    V misce rozšleháme majonézu se zakysanou smetanou, rajčatovým protlakem a nasekaným koriandrem.

  • 3

    Omytý, na nudličky nakrájený salát rozdělíme do 4 skleněných pohárů.

  • 4

    4 krevety s ocásky ponecháme na ozdobu, zbylé zbavíme ocásků a vrátíme do mísy. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené avokádo pokapané limetkovou šťávou a vsypeme okapanou kukuřici. Vše promícháme a směs navršíme na salát v pohárech.

  • 5

    Koktejl ozdobíme kopečkem majonézové omáčky, krevetami a lístky koriandru.

Komentáře k receptu