Grilovaný chňapal s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 150 g Okurka salátová
  • 80 g Rajčata
  • 30 g Cibule červená
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 700 g Chňapal červený
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Ocet vinný
  • 1 ks Avokádo
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 64.8 mg
  • Draslík 1287.1 mg
  • Vláknina 11449.8 mg
  • Vitamín A 11449.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Avokádo, rajčata a okurku omyjeme očistíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Koriandr omyjeme a nasekáme na hrubší kusy.

  • 2

    Plátky brambor potřeme olejem a necháme grilovat na grilovací pánvi 10 minut. Osolíme a opepříme a dáme na talíře. Zbytek oleje rozpálíme a ogrilujeme na něm filety z chňapala. Grilujeme 3 minuty z každé strany, poté osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s bramborami. V misce smícháme okurky, avokádo, cibuli a rajčata. Smícháme citronovou š´távu, ocet, koriandr a cukr, dobře promícháme a přilijeme k salátu, který servírujeme společně s grilovanou rybou a bramborami.

Komentáře k receptu