Opilý plantain

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr třtinový
  • 50 g Mandle
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Banány
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 489 mg
  • Vláknina 9010.3 mg
  • Vitamín A 9010.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plantainy oloupeme a rozřízneme podélně napůl. Vložíme do mělké zapékací nádoby, poklademe plátky másla, polijeme rumem a pomerančovou šťávou.

  • 2

    V míse smícháme nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici a surový cukr. Směsí zasypeme plantainy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, až plantainy změknou a cukr se rozpustí. Lupínky mandlí opražíme nasucho v pánvi se silným dnem.

  • 3

    Plantainy podáváme v miskách, polité omáčkou a posypané opraženými mandlemi. Zvlášť můžeme podávát s créme fraiche nebo smetanou.

Komentáře k receptu