Kuře s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory sladké (Batáty)
  • 20 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Limetka
  • 2 ks Feferony
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Meduňka
  • 1 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1289.6 mg
  • Vláknina 13601.2 mg
  • Vitamín A 13601.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí. Smícháme šťávu vymačkanou ze 2 limetek, pepř, rum a polovinu nasekaných feferonek. Směs rozdělíme na porce masa a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Maso vyjmeme a osušíme. Porce opečeme po všech stranách na pánvi na oleji.

  • 3

    Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a opékáme několik minut s kuřetem. Přilijeme marinádu, 250ml vody a dusíme pod pokličkou asi 40 mninut.

  • 4

    Přidáme oloupané, na dílky nakrájené mango a krátce podusíme. Nakonec pokrm posypeme zbylými feferonkami a obložíme osminkami limetky a lístky meduňky.

Komentáře k receptu