Marmeláda z trojího ovoce s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Broskve
  • 400 g Meruňky
  • 500 g Mango
  • 1000 g Cukr želírovací
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 783 kcal
  • Sacharidy 193 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 193 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 489.5 mg
  • Vláknina 10800 mg
  • Vitamín A 10800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve spaříme a oloupeme, meruňky opláchneme a osušíme. Plody rozpůlíme a vypeckujeme. Mango oloupeme.

  • 2

    Dužinu poloviny plodů nakrájíme na malé kousky a druhou polovinu rozmačkáme vidličkou. Kousky ovoce i pyré vložíme do hrnce a vmícháme citronovou šťávu a víno.

  • 3

    Do směsi zamícháme želírovací cukr a za stálého míchání prudce vaříme 4 minuty. Marmeládu ihned plníme do vyvařených, nahřátých sklenic. Dobře uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Komentáře k receptu