Koláčky Tatin s jablky a mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 33 mg
 - Draslík 353.3 mg
 - Vláknina 12834 mg
 - Vitamín A 12834 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a každé rozkrojíme na 8 dílků.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme při vysoké teplotě 90g cukru, citronovu šťávu a 40g másla. Vložíme jablka a asi 5minut vaříme při střední teplotě. Dáme pozor aby se jablka nerozvařila.
 - 
                                3
Manga oloupeme, rozkrojíme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kousky.
 - 
                                4
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                5
Čtyři formičky o průměru 10cm vymažeme a vysypeme cukrem. Doprostřed dáme kousky manga a kolem nich rozložíme jablka.
 - 
                                6
Listové těsto rozválíme a vykrojíme čtyři kolečka o velikosti formičky. Naplněné formičky zakryjeme těstem a okraje zahneme směrem dovnitř. Koláčky pečeme 15minut, poté snížíme teplotu na 150C a ještě 20minut dopečeme.
 - 
                                7
Hotové koláčky necháme asi 10minut stát a poté vyklopíme na dezertní talířky.