Salát z baby špenátu s dresingem
Suroviny
- 100 g Baby špenát
 - 2 kávová lžička Sirup javorový
 - 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Mango
 - 1 ks Papája zralá
 - 0.5 ks Paprika oranžová
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Řeřicha
 - 4 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 1122.2 mg
 - Vláknina 18572.6 mg
 - Vitamín A 18572.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 290.8 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytých listů baby špenátu a setřepeme vodu a dáme je do mísy. Omyté, oloupané mango (bez pecky) pokrájíme na kostičky. Omyté papriky: oranžovou, zelenou a červenou rozkrájíme, odstraníme jadérka i se žebry a z každé pokrájíme jednu polovinu na nudličky. Z omytých snítek petrželky a kopru setřepeme vodu, lístky otrháme a přidáme spolu s paprikami a mangem ke špenátu. Přidáme ještě výhonky řeřichy, loupané slunečnicová semínka a vše zlehka promícháme.
 - 
                                2
K salátu si připravíme dresing: omytou zralou papáju rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu vyškrabeme a dáme do mixéru. Přidáme k ní vodu, javorový sirup, olivový olej, po špetkách sůl, pepř a podle chuti 1-2 lžičky dijónské hořčice. Dresing rozmixujeme na krémovou konzistenci, podle chuti ho můžeme buďto přisolit nebo přidat lžičku sirupu.
 - 
                                3
Salát pokapeme dresingem a podáváme.