Medový perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrnek Mouka pšeničná celozrnná
  • 1 hrnek Med včelí
  • 1 hrnek Ovesné vločky
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 0.25 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 346.9 mg
  • Vláknina 11332.2 mg
  • Vitamín A 11332.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse všechny ingredience - citronovou kůru, cukr, hrozinky, kakao, perníkové koření, kypřící prášek do pečiva, med, mléko, mouky, olej, ovesné vločky a vejce.

  • 2

    Vše promícháme.

  • 3

    Hustší těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a upečeme. Perník můžeme potřít marmeládou.

Komentáře k receptu