Medový perník s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 50 g Čokoláda hořká
  • 100 g Kandované ovoce
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Med včelí
  • 150 g Ořechy lískové
  • 30 g Tuk
  • 5 g Nové koření mleté
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 5 g Zázvor mletý
  • 5 g Fenykl obecný
  • 15 g Skořice mletá
  • 300 g Poleva čokoládová
  • 300 g Cukr moučkový
  • 3 g Muškátový květ
  • 5 g Anýz mletý
  • 30 g Soda jedlá
  • 5 g Badyán
  • 50 g Kakao
  • 800 g Mouka žitná
  • 100 g Hrozinky
  • 100 ml Rum
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 63.2 mg
  • Draslík 180.9 mg
  • Vláknina 4931.5 mg
  • Vitamín A 4931.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové mísy dáme máslo, med a čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání rozpustíme. Vyndáme z lázně a do mísy přidáme kakao, vejce, cukr, mouku, hrozinky, drcené ořechy, kandované ovoce, rum, sodu, přisypeme fenykl, anýz, badyán, skořici, zázvor, nové koření a muškát. Všechno koření musí být mleté. Vypracujeme tužší těsto, které necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc.

  • 2

    Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj perníčky a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, perníčky vyndáme, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout. Upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu