Medový perník ze sádla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 30 g Tuk
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 25 g Strouhanka
  • 3 g Fenykl obecný
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 250 g Cukr moučkový
  • 3 g Anýz mletý
  • 20 g Soda jedlá
  • 650 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 130.4 mg
  • Draslík 64.9 mg
  • Vláknina 1359.4 mg
  • Vitamín A 1359.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velmi měkké sádlo vyšleháme s medem, přidáme čtyři vejce, mletý anýz, fenykl, hřebíček, skořici, cukr, sodu a nakonec přisypeme mouku. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme uležet několik hodin. Nejlépe přes noc.

  • 2

    Těsto vyválíme na silnější plát, vykrajujeme podkovy, srdíčka a jiné větší tvary. Plech potřeme tukem, vysypeme strouhankou a perníky na něj vyskládáme vedle sebe. Jedno vejce rozkvedláme v trošce vody a perníky potřeme. Vložíme do vyhřáté trouby a při vyšší teplotě pečeme přibližně půl hodiny. Necháme vychladnout.

  • 3

    Velké tvary perníku jsou vhodné ke zdobení.

Komentáře k receptu