Medový perník s rumem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Med včelí
  • 100 g Ořechy lískové
  • 30 g Tuk
  • 5 g Skořice mletá
  • 3 g Hřebíček mletý
  • 100 g Cukr vanilka
  • 200 g Cukr moučkový
  • 3 g Anýz mletý
  • 5 g Soda jedlá
  • 650 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 60 ml Rum
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 29.9 mg
  • Draslík 96.5 mg
  • Vláknina 2843.8 mg
  • Vitamín A 2843.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.

  • 2

    Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.

  • 3

    V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu