Perník s meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Mandle
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr moučkový
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 kávová lžička Koření perníkové
  • 0.5 kg Kompot meruňkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 4610 mg
  • Vitamín A 4610 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a jemně je umeleme.

  • 2

    Meruňky necháme v sítu okapat.

  • 3

    V míse z mouky, másla, cukru, umletých mandlí a perníkového koření vytvoříme sypké těsto.

  • 4

    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, na dno naskládáme okapané půlky meruněk a na ně nalijeme těsto.

  • 5

    Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a perník v ní pečeme 25 minut.

Komentáře k receptu