Perníčky zdobené mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 50 g Vepřové sádlo škvařené
  • 30 g Mandle
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 4139 mg
  • Vitamín A 4139 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu.

  • 2

    Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka.

  • 3

    Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout.

Komentáře k receptu