Dánské barevné perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr třtinový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Med včelí
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 2759.6 mg
  • Vitamín A 2759.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo s medem a smetanou.

  • 2

    V míse smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a kořením. Přilijeme směs z kastrůlku a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.

  • 3

    Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 4

    Upečené, vychladlé perníčky uložíme do druhého dne do krabice na suché místo.

  • 5

    Příprava polevy: V misce utřeme bílek s cukrem a citronovou šťávou. Menší množství polevy obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva.

  • 6

    Perníčky potřeme bílou polevou a na ni pomocí zdobičky naneseme ozdobně červenou polevu.

Komentáře k receptu