Křehké vánoční perníčky pečené v remosce

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Hera
  • 100 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks žloutek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Jedlá soda
  • 0.5 polévková lžíce Perníkové koření
  • 0.5 polévková lžíce Kakao
  • 0.5 polévková lžíce Kypřicí prášek do perníku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 23.6 mg
  • Vláknina 4123.8 mg
  • Vitamín A 4123.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve necháme změknout Heru, poté jí v míse smícháme s medem a moučkovým cukrem, který jsme proseli přes jemné sítko.

  • 2

    Do vzniklé směsi zamícháme jedno vajíčko a žloutek.

  • 3

    Mouku prosejeme a nasypeme do směsi. Nakonec přidáme sodu, perníkové koření, kakao a prášek do perníku.

  • 4

    Hněteme dokud nevznikne krásně hladké těsto.

  • 5

    Těsto můžeme ihned rozválet na plát zhruba 3mm vysoký. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté Remosce přibližně 10 až 15 minut.

  • 6

    Hotové perníčky naskládáme na chladící podložku a ještě teplé rychle potřeme jedním rozšlehaným vajíčkem.

Komentáře k receptu