Zapékané hovězí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Brambory vařené
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Hovězí ve vlastní šťávě
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 395.3 mg
  • Draslík 1776.6 mg
  • Vláknina 17082.8 mg
  • Vitamín A 17082.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 323.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na tuku z konzervy osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené maso, podlijeme trochou vody a podusíme.

  • 2

    Na maso naskládáme plátky uvařených brambor, osolíme, opepříme a posypeme drobně nakrájenou, spařenou kapustou.

  • 3

    Pokrm zapečeme v horké troubě. Krátce před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci.

  • 4

    Před podáváním ozdobíme každou porci dílky rajčat a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu